Berget 14 – Black Gold

28 iunie - 2 iulie 2016, Härnösand, Suedia

By on noiembrie 30, 2015

Berget este un eveniment de referință în rândul iubitorilor de Airsoft din întreaga lume, participanții făcând parte din echipe mari, cu obiective bine stabilite și organizate după modelul structurilor militare, acestea fiind conduse de ofițeri și comandanți. În cadrul acestui eveniment puteți experimenta schimburi de focuri între sute de jucători în același timp, puteți fi ținta unor atacuri aeriene sau chiar a unor convoiuri de blindate, inclusiv tancuri.

Veteranii acestui eveniment cunosc foarte bine amploarea acestui eveniment, deși sunt surprinși de la an la an de noi elemente de recuzită, însă cei care participă pentru prima dată trebuie să cunoască îndeaproape regulamentul și să citească cu atenție toate informațiile existente pe site, fiindcă Berget nu este un joc de duminică în care participanții primesc misiuni la fiecare 10 minute, ci este un joc ce se desfășoară pe distanțe foarte mari, fiind necesar ca jucătorii să aibe rezistență la efort susținut.

Berget 14 va avea loc într-o țară fictivă din Nord, numită Nordmark, una bântuită mult timp de o economie în declin, cu tulburări civile din cauza creșterii șomajului și cu referendumuri haotice ce au schimbat mai multe guverne în ultimii patru ani. Dar odată cu descoperirea unor noi câmpuri petrolifere, speranța oamenilor s-a reaprins, acest lucru reflectându-se și într-un impuls economic. Însă unul temporar, fiindcă din cauza corupției sistemului politic, toate câmpurile petrolifere au fost vândute unui offshore numit Upir Inc. care a început extracția petrolului într-un ritm alert, încălcând reglementările locale și de mediu, în scurt timp semnalându-se infestări ale apei și solului, cu efecte devastatoare asupra sănătății oamenilor, florei și faunei.

După lungi procese în urma cărora nu s-a rezolvat nimic, conflictul a degenerat în violență, zona rămânând fără apărare în fața gigantului petrolier, însă o formațiune locală formată sub numele Garda Militară Națională, cu ajutor din partea celorlalte grupuri militare ale țărilor din apropiere se reunesc împreună pentru a forma Nordic Alliance Force, având scopul de a prelua controlul asupra câmpurilor petroliere și de a readuce regiunii pacea și stabilitatea economică.

Acest eveniment se bucură de o prezență internațională, numărul participanților fiind unul uriaș, organizatorii punând la dispoziție toate informațiile necesare călătoriei până în Suedia, la locul evenimentului, făcând recomandări în cel mai mic detaliu.

Cu o experiență de peste 13 ani în organizarea evenimentelor Airsoft, Berget Events este un brand mondial în această industrie. Dacă la primul eveniment din 2003 au participat 50 de iubitori ai Airsoftului, zece ani mai târziu, numărul acestora s-a ridicat la peste 2000 de participanți.

Härnösand este un orășel situat la aproximativ 430 km de Stockholm, Suedia. Odată ajunși pe aeroportul Arlanda din Stockholm, va trebui să vă îmbarcați în cursa aeriană către Midlanda, dar totodată puteți călători cu autobuzul sau cu trenul, pentru un drum de 6h, respectiv 3h.

Cazarea va fi în corturi militare, puse la dispoziție de către organizatori. Este permisă folosirea corturilor personale, numai dacă acestea sunt militare, de minim 12 persoane, în culorile OD sau camuflaj verde și marcate cu numele „locatarilor” și echipei de care aparțin.

Nordmark, o țară din Nord devastată de conflicte economice, pornite de la descoperirea unor zone petrolifere ce au fost vândute offshore-ului Upir Inc., extracția petrolului nerespectând reglementările impuse, urmând ca apoi să preia controlul total al țării.

Chiar dacă biletele sunt pune în vânzare cu opt luni înainte de eveniment, acestea se epuizează repede, mai ales că prețul acestora crește odată cu apropierea zilei zero. Organizatorii vă oferă informații în cel mai mic amănunt, aici.

    Leave a Reply

    • (not be published)