Hotel Roberto, Slanic

By on august 27, 2016

Oraşul Slănic, Prahova, se află în centrul României, în zona de Curbură a Subcarpaţilor, la altitudinea de 413 m, la 45 km Nord de municipiul Ploieşti. Este o staţiune balneoclimaterică, incluzând Muntele de Sare, unic în lume şi cea mai mare salină din Europa. Localitatea Slănic este cunoscută datorită zăcământului de sare care se exploatează de peste trei secole. Aflând că în regiunea Slănic, Prahova, există un zăcamânt de sare, spătarul Mihai Cantacuzino a cumpărat moșia Slănic în 1685 și 1694 pentru a deschide o mină.Booking.com

Prima exploatare s-a deschis în anul 1688 pe Valea Verde, iar între anii 1689-1691, spătarul Mihai Cantacuzino a deschis și exploatarile de la Baia Baciului. În anul 1713, Cantacuzino donează moșia sa din Slănic, împreună cu ocnele de sare, Mănăstirii Colțea din București. Oraşul este înconjurat de peisaje pitoreşti, dispunând de condiţii de cazare, tratament şi divertisment variate

Hotel Roberto dispune de un restaurant cu o capacitate de 150 de locuri, un PUB de 80 de locuri, terasă cu capacitatea de 250 de locuri, sală de conferințe și de 15 camere duble, dotate cu băi proprii, Wi-Fi, TV și mini-bar. Restaurantul oferă preparate tradiționale delicioase, dar și din bucătăria internațională, la care se adaugă o gamă largă de vinuri din potgoriile românești și nu numai.

Când spătarul Mihai Cantacuzino află de existența unui zăcământ de sare în regiunea Slănic, Prahova, acesta cumpără moșia Slănic în anii 1685 și 1694. Prima exploatare a avut loc în anul 1688 pe Valea Verde iar între anii 1689 și 1694, se deschid exploatările de la Baia Baciului. În anul 1713, Cantacuzino donează moșia Slănic, împreună cu ocnele de sare, Mănăstirii Colțea din București. În 1912 se introduce iluminatul electric în mina Mihai iar din 1913 se modernizează metoda de exploatare a sării, folosinduse haveze și explozibil pentru derocare, eliminând astfel metodele manuale de tăiere a zăcământului de sare. În 1943 se trece la o nouă exploatare, mina Unirea, aflată sub minele Mihai și Carol. Mai multe informații aici.

Lacul Baia Baciului este un monument al naturii, fiind cel mai mare lac din stațiunea Slănic, Prahova. Cu o adâncime de 15m, mineralizarea maximă este de 108,938g săruri/l, totodată având și un strat de nămol cu o grosime de 1.30m, compoziția chimică a acestuia cuprinzând substanțe minerale, precum sulfați, nitrați, sodiu, magneziu, potasiu, calciu sau fier, precum și reduse cantități de substanțe organice. Baia Baciului are o suprafață de 6100mp, pe marginea lacului fiind amenajate plaje pentru helioterapie. În incinta ștrandului se mai află Lacul Miresei, cu o suprafață de 1300mp, o adâncime de 32m și grad de salinitate 260g săruri/l și Baia Porcilor, cu o suprafață de 1500mp, adâncime de 1m și salinitate între 130 și 260g săruri/l.

Baia Roșie este poate cel mai cochet loc din Slănic, resortul oferind clienților trei vile, cu un total de 48 de camere duble și un apartament. Complexul este complet modernizat și dispune de numeroase facilități cum ar fi ștrand cu izvor captat de apă sărată, piscină cu apă dulce în cascadă, jacuzzi, teren de sport, loc de joacă pentru copii sau sală de conferințe.

După investiții de aproximativ 3 milioane de Euro între anii 2008 și 2010, Baia Verde este un parc balnear ce se întinde pe o suprafață de trei hectare, cuprinzând cabinete medicale, sală pentru activități recreative, sau un amfiteatru în aer liber. De asemenea, complexul mai dispune de un spațiu de agrement, de 1600mp, incluzând un patinoar, două piscine și terase.

Cu o suprafață de aproximativ 1500mp, nămolul din Baia Porcilor este recunoscut pentru calitățile sale terapeutice. Amplasată în complexul Baia Baciului, are are o adâncime de doar 1m și un grad de salinitate de 260g/l.

Fiind găzduit de Casa Cămărășiei din Slănic, clădire monument istoric construit la începutul secolului al XVIII-lea, Muzeul Sării prezintă etapele  și metodele extracției sării, de la începuturi, până în zilele noastre. Inaugurat în anul 2003, muzeul expune unelte, utilaje, documente privind istoria prelucrării sării, dar și cristale de sare și planșe geologice. Într-una din încăperi a fost reconstituit biroul cămărașului.

Cu excepția zilelor de luni, muzeul este deschis între orele 9:00 și 17:00.  

La 30 de minute de Mina Unirea, dincolo de pădurea de brazi, puteți regăsi izvorul Fântâna Rece. În anul 2011 a avut loc sfințirea troiței care veghează acest loc.

La 50km N de Ploiești, pe șoseaua Ploiești-Brasov, prin Vălenii de Munte-Cheia, pe raza comunei Izvoarele se află Mănăstirea Crasna, întemeiată la începutul secolului al XVIII-lea. Prima atestare documentară datează din anul 1745 iar zidirea actualei biserici a început în anul 1824, ca biserică pentru satul Băjenari, pictura fiind realizată între anii 1832-1834. Mai multe detalii, aici.

Din Aluniș se poate porni pe numeroase trasee, echipa AirsoftDrill cunoscând fiecare loc al acestei întinse și pitorești localități, dar și locuri superbe din localitățile vecine. Vă putem fi ghizi de weekend, atât pe trasee ce nu pot fi străbătute decât cu piciorul, dar și pe trasee lungi, dacă iubiți mersul pe bicicletă. Pentru microbiști, vă putem organiza meciuri de minifotbal, punându-vă la dispoziție o echipă cu care vă puteți distra sau chiar antrena, după preferințe.

Leave a Reply

  • (not be published)