Ce este Airsoft

o scurta istorie

By on mai 10, 2014

Cu originile în Japonia, Airsoft este un joc sportiv destinat persoanelor majore, bazat pe simularea unor misiuni militare, jucătorii folosind replici ale armelor de foc și alte echipamente din această categorie. Muniția constă în bile din plastic cu greutăți diferite, viteza și puterea lor de lansare obligând jucătorii să poarte în permanență echipamente de protecție, în special pentru ochi. Așadar, ca un joc să se desfășoare în condiții de deplină siguranță, se folosesc echipamente speciale de protecție și se respectă cu strictețe regulamentul acestuia.

Airsoft s-a bucurat de o popularitate mare, acest sport răspândindu-se relativ rapid și pe alte continente. După mai bine de patruzeci de ani de la inventarea sa, data de 23 februarie 2010 a devenit o zi istorică pentru toți iubitorii Airsoftului din țara noastră, când Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a recunoscut oficial practicarea în România a ramurii de sport Airsoft, prin publicarea ordinului cu numărul 3265.

Citind cele de mai sus, o persoană care nu a jucat Airsoft până acum se poate duce cu gândul la Paintball, o activitate ceva mai cunoscută la noi. Într-o oarecare măsură, putem spune că principalele puncte comune sunt jocul de echipă și adrenalina, dar Airsoft vine cu o abordare diferită.

Leave a Reply

  • (not be published)