Pensiunea Hanul Lupilor

Sita Buzaului, Covasna

By on mai 29, 2015

Aflat la limita dintre Ardeal și Muntenia, Hanul Lupilor este locul ideal pentru o ieșire din cotidian. Este acel loc unde tradiția, aerul curat de munte, pitorescul peisajului sau obiectivele turistice din zonă sunt toate la un loc pentru a vă oferi o reîncărcare rapidă a bateriilor. Situat în localitatea Sita Buzăului, județul Covasna, Hanul Lupilor vă pune la dispoziție opt camere duble, toate dotate cu baie proprie, balcon, TV, sistem de încălzire centralizat și parcare auto.

Pădurea și zonele cu teren accidentat din imediata vecinătate se pretează perfect multor scenarii de Airsoft, putându-ne astfel juca până la căderea serii și nu numai. Odată întorși la “cazarmă”, gazdele dumneavoastră vă vor delecta cu cele mai bune bucate, toate preparate după rețete autentice și bine alese.

În curte se pot organiza concursuri de TIR Airsoft în timp ce bunătățile se învârt pe grătar, dar totodată puteți beneficia de o sală de jocuri în care găsiți o masă de tenis, darts, rummy, șah, table, monopoly sau scrable. Pentru cei care vor să se retragă în camere sau doar să se relaxeze în curte, accesul la Internet este Wi-Fi și este gratuit.

Printre obiectivele turistice din zonă, amintim: Mânăstirea Sf. Ioan Botezatorul (Valea Mare), Mânăstirea Schimbarea la față (Sita Buzăului), Rezervația de Zimbrii sau zona Cascadei Urlătoarelor. Dacă iubiți plimbările montane, un traseu de patru ore duce la Lacul Vulturilor, cunoscut și sub numele de lacul fără fund sau la barajul Siriu, monumentul eroilor de la Siriu.

Se pot organiza grupuri pentru vizitarea captărilor de apă din izvoarele muntelui Ciucaș, realizate în marmură în al II-lea război mondial. De asemenea, se poate pescui pe râul Buzău, se poate vizita Parc Aventura sau Paradisul Acvatic din Brașov sau se pot face plimbări pe traseele din jurul cabanei.

Alte servicii pe care Hanul Lupilor le poate oferi sunt plimbările călare, cu căruța sau cu sania trasă de cai, închiriere de ATV-uri, organizarea de Karaoke sau focuri de tabără.

Atestată documentar încă din 1533, localitatea Sita Buzăului are legături tradiționale cu Brașovul și localitățile din Țara Bârsei, cu cele din zonele Sfântul Gheorghe și Covasna, dar și cu așezările vecine din județul Buzău, fiind legătura între Ardeal și Muntenia. 

Conform legendei preluate de la Alexandru Vlahuță, „aici vin vulturii, primăvara, de beau apă ca să întinerească, aici își învață puii să zboare, deasupra acestei oglinzi fermecate mijesc de somn, cu aripile-ntinse, trufașii regi ai înalțimilor”.

La mai puțin de 10km de Sita Buzăului, în inima Munților Ciucaș, Cascada Urlătoarelor nu este atât de cunoscută precum Cascada Urlătoarea din Bucegi, dar este cel puțin la fel de spectaculoasă. Misterul său nu-l puteți descoperi decât la fața locului.

    Leave a Reply

    • (not be published)