Restrictii legale

By on aprilie 10, 2014

Airsoft este legal în multe părți ale lumii, însă există și restricții, diferite de la o țară la alta. Dacă în unele țări sunt impuse restricții legate de comercializare și deținere, în altele apar limitări ale vitezei cu care este lansată bila sau chiar există obligația ca replicile să aibă culori speciale, scopul fiind acela de a le deosebi de armele reale.

Printre punctele comune se pot enumera restricții legate de vârstă și mai ales de expunerea lor în public. Asemănarea izbitoare cu armele reale poate crea panică în rândul populației și confuzie în cel al autorităților. De aceea, este interzisă expunerea lor în afara spațiilor special amenajate.

La data de 23 februarie 2010, prin ordinul 3265 al ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, se recunoaște oficial practicarea în România a ramurii de sport Airsoft. Replicile de Airsoft pot fi achiziționate și deținute doar de persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani. Deținerea lor nu necesită permis, dar cu toate acestea este interzisă expunerea lor în public și nu pot fi folosite decât în locuri special amenajate jocurilor. De asemenea, nu pot fi folosite în autoapărare, fiind destinate doar ramurii de sport Airsoft.

Leave a Reply

  • (not be published)