Salvarea Presedintelui

By on aprilie 7, 2015

Luptele din ultimele ore cauzaseră pierderi importante iar decizia de a evacua Președintele tocmai fusese luată. Garda personală de securitate era ultima baricadă iar insurgenții știau acest lucru și se pregăteau de atacul final. Șansa Președintelui de a rămâne în viață era aceea de a fi preluat cât mai repede cu putință de un elicopter.

Era însă prea riscant ca elicopterul să aterizeze acolo, acesta putând fi doborât ușor de trupele teroriste. Așadar, misiunea celor cinci gărzi de corp rămase în viață era aceea de a-l escorta în siguranță pe Președinte până la punctul de extracție, aflat la 1km distanță.

Misiunea lor era cu atât mai dificilă, cu cât sunt contra cronometru pe un traseu împânzit de pericole. Teroriștii, mult mai numeroși și bine înarmați, vor crea ambuscade cu scopul de a-l elimina pe Președinte
.

Era primul conducător din ultimii 30 de ani care chiar trecuse la fapte. După nici doi ani, economia era pe un trend vizibil ascendent iar educația și cercetarea erau mândria țării. Însă accentul pus pe justiție îi atrăsese mulți dușmani.

Acești doi luptători profesioniști erau mai mult decât garda personală a Președintelui. Erau chiar prietenii săi din copilările, oameni de cuvânt și devotați valorilor țării. Apărarea libertății și prosperității stătea acum doar în mâinile lor.

Leave a Reply

  • (not be published)