Siguranta

în jocurile de Airsoft

By on aprilie 10, 2014

Echipamentul de protecție joacă un rol esențial în siguranța jocurilor de Airsoft.

Nu există regulament care să nu precizeze din start că siguranța ochilor este prioritatea numărul unu, folosirea ochelarilor speciali fiind obligatorie și indiscutabilă. Orice jucător de Airsoft este conștient de acest lucru și nu-l neglijează niciodată. Nivelul minim de siguranță necesar pentru a participa la majoritatea jocurilor include o pereche de ochelari balistici, certificați ANSI Z87.1, tocmai pentru a proteja ochii participanților. Ochelarii de vedere, cei de soare sau de ski, nu pot fi utilizați ca ochelari de protecție în jocurile de Airsoft, întrucât aceștia se pot sparge sau rupe, putând cauza pierderea vederii sau chiar deces. Chiar dacă veți vedea uneori jucători ce poartă doar tricou, pantaloni scurți și fără cască de protecție, nu veți vedea niciodată jucători de Airsoft fără ochelari balistici.

Pentru a evita riscul rănirii feței sau spargerea dinților, foarte mulți jucători de Airsoft apelează la măști care protejează întreaga față. Există unele măști care au ecrane din plasă, asigurând astfel o bună ventilație, deși se recomandă folosirea împreună cu ochelarii balistici, pentru a evita riscul spargerii bilelor la impact și implicit a rănirii grave a ochilor. În timp ce unele măști oferă o protecție superioară, există și măști de o calitate mai slabă, vizibilitatea reducându-se odată cu apariția condensului. În astfel de cazuri, le este stric interzis jucătorilor să-și scoată masca pentru îndepărtarea condensului, acest lucru fiind permis numai în spațiile special amenajate și doar după ce arbitrul a dispus oprirea jocului.

Există organizații care și-au creat de-a lungul timpului propriile reguli de siguranță, cum ar fi interzicerea acelor replici care au o viteză de lansare a bilei mai mare decât o anumită valoare stabilită prin regulament, dezarmarea replicii în zona de siguranță sau chiar acoperirea țevii atunci când jocul nu este în desfășurare.

Jucătorii de Airsoft cunosc foarte bine toate aceste reguli de siguranță, evitând întotdeauna să țintească spre capul adversarului sau să tragă de la distanțe mici.

Leave a Reply

  • (not be published)